Popp József összes publikációja a Controller Infón

Értékesítési adatok klaszteranalízise és előrejelezések készítése SAP HANA Platformon

A versenyképesség szükséges feltétele, illetve növelésének egyik lehetséges módja, ha megteremtjük a vállalati működést teljes mértékben átfogó, központosított, könnyen áttekinthető informatikai hátteret. A cikk szerzőinek kutatási célkitűzése egy kereskedelemmel foglalkozó vállalat értékesítési tranzakcióit az SAP HANA, illetve SAP Predictive Analytics által biztosított lehetőségekkel elemezni a vállalat készletezési, értékesítési, marketing stratégiájának javítása érdekében.

Erdei EdinaOláh JuditPopp József, V. ÉVF. 2017. 1. SZÁM Tovább >
Az időalapú verseny hatása a logisztikai szolgáltatók tevékenységére és rugalmasságára az ellátási láncban

A szerzők cikkükben megvizsgálták az ellátási láncok és a logisztikai szolgáltatók idővel kapcsolatos problémáit, azok következményeit és megoldási lehetőségeit. Megállapították, hogy a logisztikai szol- gáltatások megvalósítása során jelentkező és mérhető időtényezők fejlesztése hozzájárul a logisztikai szolgáltató vállalat versenyképességének növeléséhez. Az ellátási lánc tagvállalatai közé integrálódott és rugalmas logisztikai szolgáltatóként mûködő vállalatok által nyújtott teljesítmény jelentős hatással lehet az ellátási lánc teljes mûködésére és hatékonyságára.

Karmazin GyörgyLakner ZoltánOláh JuditPopp József, V. ÉVF. 2017. 3. SZÁM Tovább >
Az ellátási láncok operatív tervezésének kihívásai

Az ellátási lánc menedzsment meghatározó része az integrált működés elérésére törekvés. Azok az előnyök, amelyek az integrált működésből származnak, közvetlen kapcsolatban vannak az egyes funkciók közötti hatékony működéssel, vállalaton belül, és vállalatok között egyaránt, amelyek a hazai és a nemzetközi ellátási láncot alkotják. A szerzők jelen kutatásunkban az ellátási láncok operatív tervezésének kihívásait mutatjuk be, valamint a tervezés milyen módon és egyáltalán miért teremt értéket, valamint ismertetik a hatékony tervezés kialakításának nehézségeit.

Oláh JuditPopp József, V. ÉVF. 2017. 4. SZÁM Tovább >
Megjelent a Controller Info legfrissebb lapszáma!

Alapítva 2006-ban.
A Controller folyóirat szakmai és jogutódja.

Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Szerzők
Archívum