Főszerkesztői köszöntő

Felhívás CONTROLLER INFO Szakmai folyóiratban való közlésre

A CONTROLLER INFO szerkesztősége ezúton szeretné felhívni a leendő szerzők figyelmét arra, hogy továbbra is szívesen fogad tanulmányokat magyar és angol nyelven.

A Folyóirat tulajdonképpen a 2006-ban már létrejött és elindult Controller címen, amely folytatásaként debütált 2012-ben. Folyóiratunk negyedévente jelenik meg és egy-egy száma közel 28-30 oldalas. Természetesen azt szeretnénk, ha minél magasabb színvonalú és értékű lehetne ez a szakmai tudományos folyóirat. (ISSN 2063-9309, DOI azonosítóval rendelkezik). A CONTROLLER INFO angol nyelvű összefoglalókkal rendelkező magyar nyelvű tudományos szakfolyóirat, melynek az éves összesítése egy angol nyelvű (Case study) kötetben is megjelenik.

Szerkesztőségünk folyamatos megújulásra, színvonalas tartalomra törekszik.

A CONTROLLER INFO folyóirat létrehozásának az volt az elsődleges célja, hogy a gazdaságtudomány művelői szakmai cikket közöljenek az országunkat érintő legjelentősebb pénzügyi-gazdasági változásokról, a vállalkozások szintjén. Természetesen ügyelünk arra is, hogy bizonyos nemzetgazdasági, azaz makrogazdasági háttér viszonyainak és meghatározó tényezőinek kereteinek változásáról is bemutatást tudjunk nyújtani. A folyóirat indításánál figyelembe vettünk minden olyan kritériumot, amelyek szükségesek a tudományos akadémiai nyilvántartáshoz. Az MTA Pénzügyi Albizottságának támogatását is megkapta. Az MTA Állam- és Jogtudományi Bizottságnál IX GJO ÁJB C, a Gazdaságtudományi Doktori Minősítő Bizottságnál  IXGJO GMB D, a Gazdálkodástudományi Bizottságnál IX GJO GTB D kategóriában szerepel.

A folyóiratunk kettő tagozódást kíván követni:

1) tudományos elemző munkák, tanulmányok, melyben a módszertani kérdésekre próbáljuk a hangsúlyt helyezni;

2) a vállalatok gazdálkodásszervezési folyamatainak az értékelése (szervezetfejlesztés, HR, számvitel, jog, pénzügy, stb.);

Szemléletmódunkban fő küldetésünkként a magyarországi vállalkozói kultúra fejlesztését fogalmaztuk meg, valamint az adott interdiszciplináris terület tudományos elismertségének növelését. A cikkek leadási és megjelenési határideje az alábbi:

                         Leadási  és megjelenési határidők
Case Studies     01.08.             02.30.    
I. negyedév        03.08.             03.31.
II. negyedév       06.08.             06.30.
III. negyedév      09.08.             09.30.
IV. negyedév      12.08.             12.30.
Különszám:        12.30.             01.30.

A kéziratok elkészítéséhez az új szerzői útmutatás (a formai követelményeket és a szerzői nyilatkozatokat) a CONTROLLER INFO honlapján magyar nyelven elérhető: http://controllerinfo.hu/

A kéziratokat a controllerinfo1@gmail.com  e-mail címre kérjük elküldeni.

A teljes cikkeket a szerkesztőségtől lehet kérni térítés ellenében. (email: controllerinfo1@gmail.com
 
A szerkesztőség nevében tisztelettel:

Zéman Zoltán
Felelős szerkesztő

Megjelent a Controller Info legfrissebb lapszáma!

Alapítva 2006-ban.
A Controller folyóirat szakmai és jogutódja.

Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Szerzők
Archívum