Főszerkesztői köszöntő

A CONTROLLER INFO-val egy új, hiánypótló tudományos igényű szakfolyóiratot tart a kezében. Hiánypótló mert, a papíralapú szakfolyóiratok piacán jelenleg a controlling témakörben hasonló folyóirat nem igen található.

A szakfolyóiratunk elnevezésében egyrészt a Controller szakterület módszertani és gyakorlati tevékenységeire utalnánk, másrészt az Info kifejezéssel a controlling koordinatív jellegének megfelelôen – mint, „információ adó-vevő” – nyitnánk a controlling által közvetlenül érintett szakterületek így, az irányítás különbözô szintjei, a pénzügyi számvitel, valamint a szervezeti controllingrendszer integráns részrendszerei (humánerôforrás gazdálkodás, a minőségügy, a környezettudatos gazdálkodás, a logisztika, a marketing és a K+F innováció,) felé.

A szakfolyóiratunk írásaival elsősorban – a vállalatok, intézmények, és a civilszervezetek gazdasági vezetőit, az ott dolgozó gyakorló controlling szakembereket, ezen szakterületek kutatóit, a felsőoktatás controlling tanárait, oktatóit, valamint hallgatóit, kívánjuk megszólítani.

A szakfolyóiratunk szerkesztésekor tudjuk, hogy annak létezése, mûködése, alapvetôen függ a lap szakmai színvonalától, valamint ami – legalább ilyen fontos az olvasók számától és elkötelezettségétől.

A tudományos igényesség, a szakmai területek széleskörû felkutatása, a szerzői kör megválasztása, a témák publikálása, természetesen a Szerkesztô Bizottság feladata, míg a szakmai elvárások interaktív megfogalmazása, az elôre vivő kritikák felénk való eljuttatása, az Önök megtisztelő közremûködésével realizálható. A két tényezô csak együtt biztosíthatja a Lap magas színvonalát, hosszú távú fennmaradását.

Dr. Tóth Antal
főszerkesztő

Megjelent a Controller Info legfrissebb lapszáma!

Alapítva 2006-ban.
A Controller folyóirat szakmai és jogutódja.

Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Szerzők
Archívum