IV. ÉVF. 2016. 4. SZÁM

Start-up ötletek, avagy hogyan vágjunk bele egy új termék, vagy szolgáltatás piacra dobásába, tekintettel a XXI. századi vásárlói igényekre

Napjainkban, mikor határozottan érezhető az egész világot érintő gazdasági válság hatásainak pusztító ereje, nagy elszántságot követel a kezdő vállalkozóktól, hogy betörjenek a piacra valamilyen új termékkel, vagy szolgáltatással. A szerzők cikkükben javasolják, hogy számításokkal alátámasztott, mutatószámokkal megalapozott üzleti tervre van szükség ahhoz, hogy a vállalkozás sikeres legyen.

Dr. Szakács AttilaSzakács ZsoltDr. Zéman Zoltán, IV. ÉVF. 2016. 4. SZÁM Tovább >
A Cash flow módszertani megközelítése

A Cash flow azon gazdasági kategóriák közé tartozik, amelyekről mind a szakemberek, mind a laikusok körében él egy feltételezett fogalomalkotás, valamint távolságtartás a részleteket illetően. A cash flow kezelésének kultúrája és fontossága nem egyformán fejlett, különösen nem Magyarországon. A pénz fontosságának, illetve a szabad pénzeszköznek naprakész kimutatása azonban ma már elengedhetetlen gazdálkodási feltétel. A szerzők cikkükben az elképzelések helyett a tárgyszerűségből kiindulva az üzleti döntéshozás valamennyi területén felhívják a figyelmet a Cash flow hasznosítási lehetőségeire, kiemelten fontos ez a pénzügyi controlling területén.

Kertész LászlóDr. Zéman Zoltán, IV. ÉVF. 2016. 4. SZÁM Tovább >
Megjelent a Controller Info legfrissebb lapszáma!

Alapítva 2006-ban.
A Controller folyóirat szakmai és jogutódja.

Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Szerzők
Archívum