Some international experiences about activities of public service media service providers

In my research, I placed the main emphasis on the extent of the correlations between economic variables and their different magnitudes, in order to shed light on which economic variable has an impact on the development of the profitability of public service media providers.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 57-62
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.10

Going Green All The Way- An Empirical Study About Inculcating Sustainable And Responsible Behavior In University Students In Hungary

Universities, these days are focusing on several areas which have become the need of the hour. One of them which tops the list is campus sustainability. The study has been conducted in Hungary and students from various Hungarian universities have participated in the survey. It measures the impact of university’s role in sustainable development on campus sustainability with moderating role of student’s sustainability involvement and responsible behavior. The study emphasizes on the importance of sustainability at university and what factors are necessary to enhance it.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 51-56
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.9

A nemzetközi laboratóriumi műszergyártók és a hazai laboratóriumi műszerforgalmazók diádikus kapcsolata versenyképességük növelése érdekében

A hazai kémiai analitikai laboratóriumi mûszerpiac ellátásláncbeli tagjainak versenyképességi vizsgálata a partneri együttmûködés hatékonysága szempontjából, szegmens specifikus sajátosságok figyelembe vételével.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 44-50
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.8

Az algoritmikus kereskedés anatómiája

Az online tõzsdei kereskedés az elmúlt öt évben újra reneszánszát élte és éli köszönhetõen a technológiai innovációnak, jogi harmonizációnak. A sok millió új belépõ egyik fõ motivációja, hogy fialtassák pénzüket, lehetõleg minél többet és gyorsabban. A világ ebben a tekintetben nem változott.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 40-43
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.7

Az innovációs stratégia fontossága a vállalkozások életében – elméleti megközelítés

A tanulmány a stratégia, az innovációs stratégia fontosságát vizsgálja elméleti megközelítésbõl, amely szükséges a versenyelõny fenntartásához, amely versenyelõny fenntartása értéket teremt az ügyfelek és a vállalkozás számára.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 34-39
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.6

A vezetőség szervezeti alakulása magyarországi irányításszerző felvásárlások során

A tanulmány a magyarországi felvásárlások körében az irányításszerzõ felvásárlások szegmensére koncentrál.
Az empirikus kutatásban megvizsgáljuk a céltársaságok vezetõségeinek esetleges átalakulását, kialakítását a magyarországi irányításszerzõ felvásárlások során.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 29-33
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.5

A vezetői számvitel, a költségelemzés és a vállalati információs rendszerek jelene és jövője

A vállalatok számára elérhetõ szervezeti és piaci adatok mennyisége és minõsége versenyképességi kulcstényezõ. A vállalati információs rendszerek fejlõdésével a vezetõi számvitel szerepe is változik.
A költségelemzési folyamat stratégiai szerepét fontos vizsgálni az információs rendszerekkel megalapozott kvalitatív fejlesztések megtervezése céljából.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 21-28
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.4

Digitális jegybankpénz – CBDC

A cikkemben azt vizsgálom, hogy pontosan mit is jelent a digitális jegybankpénz, hogyan befolyásolja a gazdaságot, továbbá, hogy milyen közgazdasági vonatkozásai vannak az esetleges bevezetésének, és milyen problémákkal kell szembenézni az ezt bevezetni kívánó gazdaságnak, milyen elméleti és gyakorlati kérdéseket kell megoldani.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 12-20
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.3

Az IFRS-ek bevezetésének problémái Ukrajnában

Ukrajna eurointegrációs politikájának hatására a számvitel területén új stratégiai program kidolgozására került sor, mely hatására az IFRS-ek bevezetése és széles körû alkalmazása elsõdleges céllá vált az üzleti kapcsolatok bõvítése érdekében. Ahogy sok már országban, úgy Ukrajnában is több probléma merült fel a bevezetés folyamatában, melyek azonosítása a célunk munkánkban. Fontosnak tartjuk, hogy amellett, hogy felismerjük a problémákat, javaslatokat tegyünk azok megoldására.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 8-11
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.2

Kényszeradta lehetőség a pénzügyi digitalizációban

A pénzügyi szektor digitalizációja és az innovációk elterjedése csak a fogyasztói igényekkel harmonizálva valósulhat meg. A fogyasztói döntések alapja az ügyfélélmény és a kiberbiztonság, így azok a pénzügyi szolgáltatók versenyképesek, amelyek gyorsabb és biztonságosabb megoldásokat találnak a hirtelen megváltozott fogyasztói elvárásokra.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 2-7
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.1