A minőségi hústermék piacra jutásának alternatív támogatása

Az elmúlt időszak társadalmi-gazdasági változásai a hús előállítás, feldolgozás és a fogyasztás területén is erőteljesen éreztették hatásukat, melynek következtében az állattenyésztés, a hús előállítás, a feldolgozás, a kereskedelem, azaz a húsvertikum gazdálkodási pozíciói jelentősen változtak. … tovább »

A mezőgazdasági tevékenység költségeinek és teljesítményeinek mérése A költséghelyek kialakításának elvi ehetőségei – I. rész

A mezőgazdasági controllinggal és költségszámvitellel foglalkozó szakkönyvek a mezőgazdasági tevékenység költség- és teljesítménymérési sajátosságait a költséghelyek és költségviselők kialakításán keresztül jelenítik meg. A szerző a három részből álló tanulmánysorozatának a jelen cikkben szereplő első részében … tovább »

Pénzügyek mikroszinten, avagy a hitelek és megtakarítások a magyar háztartások kiadási szerkezetében

A szerző cikkében megfelelő statisztikai kutatások felhasználásával a magyar háztartások megtakarítási szokásait vizsgálja bizonyos kiemelt országokkal összevetve, valamint pozitív előrelépésként értékeli, hogy a biztosítási jellegű megtakarítások szintje a válságidőszakban sem nagyon változott. Controller Info 2013. … tovább »

A vállalati életciklus hanyatló szakaszának felismerése, a társadalmi felelősség kérdése a vezetői számvitel információtartalmán keresztül

A szerző cikkében arra keresi a választ, hogy az évente kötelezően elkészítendő hazai számviteli beszámolók alkalmasak-e a problémák jelzésére, esetlegesen arra, hogy a vállalkozás hanyatló szakaszáról időben tájékoztassák az érintetteket? Az éves beszámoló részét képező … tovább »