I. ÉVF. 2013. 9. SZÁM

Ökocontrolling - a hangzatos név mögötti tartalom

A cégek környezetvédelmi szerepvállalása elengedhetetlenné vált, mind a belső indíttatás, mind a külső kényszer okán. Azonban ez a szerepvállalás csak úgy lesz hatékony, ha a műszaki fejlesztéseken túl egy összetett tervezési, mérési, értékelési és információfeldolgozási rendszert is alkalmaznak. Ilyen rendszer lehet az ökocontrolling, mely jelen cikk témáját képezi. A szerző azt kutatja, hogy egyrészt valóban egy tartalommal bíró fogalomról van- e szó, és ha igen, akkor mit is takar valójában ez a jól megkomponált elnevezés.

Demény Anita, I. ÉVF. 2013. 9. SZÁM Tovább >
Szakmai sajátosságok hatása a controllingra és a logisztika controllingra

A controlling és logisztika alkalmazása elősegíti a szervezetek hatékony és sikeres munkáját. Ennek érdekében a logisztika controlling rendszert egyre több vállalkozás alakítja ki. A cikk néhány szakma egyedi jellemzőinek controllingra és logisztikai controllingra gyakorolt hatását mutatja be.

Kondorosi FerencnéMéhesné Berek Szilvia, I. ÉVF. 2013. 9. SZÁM Tovább >
A start-up megoldásokat alkalmazó mezőgazdasági biztosítási piac áttekintése a marketingcontrolling és környezetvédelem tükrében

A szerzők cikkükben a mezőgazdasági biztosítási piac újszerű üzleti lehetőségeit vizsgálják, mivel az eddig is meglévő és működő mezőgazdasági kárenyhítési alap kiegészült egy díjtámogatással segített üzleti marketingcontrolling alapú mezőgazdasági biztosítási konstrukcióval. A törvényi szabályozás célja, hogy a mezőgazdasági termelők széles körét kockázatközösségbe szervezze, valamint erősítse az érintettek öngondoskodási felelősségvállalását.

Szakács AttilaSzakács ZsoltZéman Zoltán, I. ÉVF. 2013. 9. SZÁM Tovább >
Belső költség- és teljesítmény­ számítási rendszer kialakítása nyomásos öntödében - II. rész

A típustermékeket gyártó vizsgálatok controlling alapú elszámolási rendszerhez kapcsolódó meghatározó feladatok egyike a belső költség- és teljesítményszámítási rendszer kialakítása. A modell összeállításának második szakaszát mutatja be a cikk a nyomásos öntödében.

Oravecz GyörgyRózsa Attila, I. ÉVF. 2013. 9. SZÁM Tovább >
Megjelent a Controller Info legfrissebb lapszáma!

Alapítva 2006-ban.
A Controller folyóirat szakmai és jogutódja.

Legfrissebb cikkek
Legolvasottabb cikkek
Szerzők
Archívum