Az interaktív digitális televíziózás hatása a reklámpiacra

A digitalizáció és az interaktivitás a televízió fejlõdésének szükségszerű és természetes állomása. Hatására nonlineáris tartalomfogyasztás vált jellemzõvé, ami a magasabb minõségű és változatosabb tartalomszolgáltatás irányába tolja el a műsorkínálatot. Több, mint 120 magyar nyelvű csatorna … tovább »

A The UK Corporate Governance Code 2018 új felelős társaságirányítási szabályai az Egyesült Királyságban

A UK Corporate Governance Code (Kódex) az egyik legjelentõségteljesebb és legnagyobb hagyományra visszatekintõ forrás Európában a felelõs társaságirányítás területén, melynek gyökerei egészen az 1992-es Cadbury Reportig nyúlnak vissza. A Kódex idõszakonként megvalósuló felülvizsgálata, korszerűsítése mindig … tovább »

A Cash flow-kimutatás összeállítása és elemzése a 2019. évi Számviteli Törvényi változások háttérvilágításában

Tanulmányunkban a Számviteli Törvény és a gyakorlati alkalmazás gyűrűjében rendszerezzük a cash flow-kimutatás összeállításához és elemzéséhez szükséges ismereteket. Az elméleti ismeretek összefoglalásán túl gyakorlati esetek és esettanulmányok is segítik a témához kapcsolódó ismeretek újragondolását miközben … tovább »

A hazai Blue Chipek értékelése, különös tekintettel a Richter részvény elemzésére

Kutatásunkban egy közismert hazai gyógyszeripari vállalat a Richter részvényárfolyam elemzését és jövõbeli hozamának elõrejelzését készítettük el DCF modell alapján. Röviden ismertetjük a vállalkozás jelenét, majd a cég gazdálkodására ható folyamatokat elemeztük és ezek hatását néztük … tovább »