Literature review of conscious consumer behavior in the world of cryptocurrency

The research is significant to analyze the implications of cryptocurrency, concerning the various parameters that affect the market of cryptocurrency, and influence consumer buying behaviour, including factors such as advantages, and disadvantages which predict changing behaviour of consumers in the market. Hence, the research is critical for economists and consumers, to analyze various facets pertaining to cryptocurrency, and for policymakers to make administrative policies as per the behaviour of consumers.
X. ÉVF. 2022. Különszám 31-37
DOI: 10.24387/CI.2022.SI.6

Outlook of the world of cryptocurrency

The research is significant to analyze the implications of cryptocurrency, concerning the various parameters that affect the market of cryptocurrency, and influence consumer buying behaviour, including factors such as advantages, and disadvantages which predict changing behaviour of consumers in the market.
X. ÉVF. 2022. Különszám 14-18
DOI: 10.24387/CI.2022.SI.3

A minőségi hústermék piacra jutásának alternatív támogatása

Az elmúlt időszak társadalmi-gazdasági változásai a hús előállítás, feldolgozás és a fogyasztás területén is erőteljesen éreztették hatásukat, melynek következtében az állattenyésztés, a hús előállítás, a feldolgozás, a kereskedelem, azaz a húsvertikum gazdálkodási pozíciói jelentősen változtak. … tovább »

A környezetvédelem előtérbe helyezésének fontossága és lehetséges módjai az építőiparban

Az építőipar legfontosabb feladata, hogy a társadalom részére komfortos épületeket alkosson a lehető leggazdagabb módon. Egy komplett építkezési folyamat nagy mennyiségű tőkét igényel, amelynek tulajdonosa a lehető legjobb munkát várja el a pénzéért cserében. Az … tovább »

Finanszírozási módok az építőiparban, a környezettudatos építkezésért

Az építôiparban felfedezhetô egy újítási folyamat, melynek középpontjában a környezettudatos építési szektor kialakítása áll, azaz a környezetre veszélytelen anyagok használata az építkezési folyamatok alatt, illetve energetikai újdonságok alkalmazása, az energia megtakarítás céljából. Az energia megtakarítása … tovább »

Start-up ötletek, avagy hogyan vágjunk bele egy új termék, vagy szolgáltatás piacra dobásába, tekintettel a XXI. századi vásárlói igényekre

Napjainkban, mikor határozottan érezhető az egész világot érintő gazdasági válság hatásainak pusztító ereje, nagy elszántságot követel a kezdő vállalkozóktól, hogy betörjenek a piacra valamilyen új termékkel, vagy szolgáltatással. A szerzők cikkükben javasolják, hogy számításokkal alátámasztott, … tovább »