Kényszeradta lehetőség a pénzügyi digitalizációban

A pénzügyi szektor digitalizációja és az innovációk elterjedése csak a fogyasztói igényekkel harmonizálva valósulhat meg. A fogyasztói döntések alapja az ügyfélélmény és a kiberbiztonság, így azok a pénzügyi szolgáltatók versenyképesek, amelyek gyorsabb és biztonságosabb megoldásokat találnak a hirtelen megváltozott fogyasztói elvárásokra.
CONTROLLER INFO IX. ÉVF. 2021. KÜLÖNSZÁM 2-7
DOI: 10.24387/CI.2021.különszám.1

Állami szerepvállalás a technológia-orientált kisvállalkozások finanszírozásában

A technológia-orientált kisvállalkozások hozzáférése a megfelelő finanszírozási forrásokhoz korlátozott, ezért fontos a nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások számára alkalmas finanszírozási forma, a kockázati tőke piacának vizsgálata. Az itt kialakuló elégtelen kereslet illetve kínálat javítását célzó … tovább »

Szakemberhiány – az IFRS-ekre való áttérés hátráltató tényezôje

Az utóbbi években világszerte megnôtt az igény egy általánosan elfogadott és nemzetközileg alkalmazható számviteli szabályozási rendszer kiépítésére, melyet a Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS-ek) testesítenek meg. Ebbôl adódóan fontossá vált azon számviteli szakemberek képzése, akik … tovább »

Terv-tény elemzés a kockázatitőke-befektetések területén

A szerzők jelen cikkükben arra keresték a választ, hogy a stratégiai controlling szemléletű vizsgálataik alapján, hogyan alakultak a magántőke-befektetések, illetve a kockázatitőke-befektetések értékei a válság hatására és milyen fejlődésen ment keresztül hazánk, valamint a közép-kelet-európai … tovább »