Hatékony stratégiai döntéshozás elősegítése, különböző aggregált Pénzügyi KPI-ok segítségével

A különbözõ komplex és aggregált KPI mutatószámok milyensége és struktúrája a szervezetek stratégiai döntéshozására illetve a tervezés mechanizmusára jelentõs befolyással bírnak. A KPI-ok kialakítása és logikai strukturája illetve a stratégiába való illesztése nagyon hangsúlyos feladat … tovább »

A könyvvizsgálat számviteli beszámolók minőségére gyakorolt hatásának vizsgálata a Benford törvény segítségével

A számviteli beszámolók minõségének vizsgálata népszerű kutatási terület. A beszámolók minõségének alakulását számos tényezõ befolyásolja, e hatások számszerűsítésére különbözõ megközelítések léteznek. Jelen cikk a könyvvizsgálat számviteli beszámolók minõségére gyakorolt hatásának vizsgálatát mutatja be a Benford … tovább »

A magyar gépipari kis- és középvállalkozások tőkeszerkezeti jellemzői

A tanulmány a magyar gépiparban tevékenykedő vállalatok tőkeszerkezetének két változóját elemzi 2013-2016 között. A tanulmány során áttekintésre került az ágazat makrogazdasági teljesítménye, valamint tőkeszerkezetének két változója, vállalati méret és területi dimenziókban. Controller Info 2019. VII.évf.(4) … tovább »

A költségvetési tervezés módszereiben rejlő lehetőségek az önkormányzati szférában

A tanulmány elsődleges célja az önkormányzati szférában alkalmazható költségvetési tervezési módszerek bemutatása valamint a módszerek elõnyeinek és hátrányainak feltárása. A tervezési módszerek ismerete lehetõséget nyújt a legjobb tervezési módszer kiválasztására és annak fejlesztésére. Controller Info … tovább »