A stressz, megküzdés és kiégés hatásának vizsgálata a munkahelyi teljesítményre a pénzügyi szektor női alkalmazottjainál Mongóliában

Tanulmányunkban a mongol pénzügyi szektor női alkalmazottainak körében vizsgáljuk a stresszorokat, valamint azok kapcsolatát a kiégéssel és annak három dimenziójával.
CONTROLLER INFO VIII. ÉVF. 2020. 3. szám 53-57.
DOI: 10.24387/CI.2020.3.12

Kompetenciamodellek pro és kontra az emberi erőforrás-menedzsmentben

Cikkünk a kompetenciákat mutatja be, melyek az emberi erőforrás-menedzsment egyik fő koncepciójává váltak, mivel az alkalmazottak nem csak jelenlegi, hanem jövőbeli teljesítménymérésének eszközeiként is szolgálnak és segítségükkel a kiváló teljesítmény megkülönböztethető az átlagostól. A kompetencia … tovább »

A munkahelyi szervezeti controlling által elvárt és a friss diplomások által fontosnak vélt kulcskompetenciák eltérésének vizsgálata

Napjainkban a fiatalok munkaerőpiaci helyzete az egyik legkutatottabb téma. Több kutatás is megállapítja, hogy a munkavállalói csoport elvárásai és képességei nem igazán találkoznak a munkáltatók elvárásaival. A szerzők a cikkükben a controlling által elvárt és … tovább »