A COVID-19 hatása a magyar bankrendszerre

2020 elején egy új vírus ütötte fel a fejét Kínában. A szóbanforgó vírus az úgynevezett új koronavírus (a következőkben: COVID-19) volt, amely világszerte pandémiás helyzetet okozott. A világjárvány okozta körülmények miatt a nemzetgazdaságokban lassulás volt megfigyelhető, és ezzel egyidejűleg egy világméretű gazdasági válságot bontakozott ki.
IX. ÉVF. 2021. 3. SZÁM 32-35.
DOI: 10.24387/CI.2021.3.7

Takarékszövetkezeti integráció hatása az önkormányzati számlavezetésre

A tanulmány kérdõíves felmérés keretében vizsgálja meg a Takarékszövetkezetek integrációjának hatását az önkormányzatok számlavezetésére. A kutatás során a bankváltás és a banknál maradásra hatást
gyakorló tényezõket értékeltük, és fogalmaztunk meg javaslatokat a banki marketing ezen üzletágának fejlesztése érdekében.

CONTROLLER INFO VIII. ÉVF. 2020. 2. SZÁM 22-27.

DOI: 10.24387/CI.2020.2.4

A Magyar Államkincstár és az OTP Bank által nyújtott szolgáltatások összehasonlítása az önkormányzati számlavezetés tekintetében

A magyar települési önkormányzatok számlavezetése a helyhatóságok döntésén alapszik, amely által lehetõségük van közbeszerzési eljárás keretében megválasztani a számlavezetõ hitelintézetet, amely akár a Magyar Államkincstár is lehet. A tanulmányunk egy összehasonlító elemzés keretében arra keresi … tovább »