Folyamatorientált költségszámítás a mezőgazdaságban

A cikkében a szerző történelmileg végigviszi a költségszámvitellel szemben megfogalmazott elvárások függvényében a számviteli rendszerek fejlődését, a controllingot támogató vezetői számvitel és a folyamatköltség számítási módszerek kialakulásáig. Majd a folyamatorientáltság mezőgazdasági adaptál­ hatóságára költségszámítási modellt … tovább »

A mezőgazdasági tevékenység költségeinek és teljesítményeinek mérése A költségviselők kialakításának elvi lehetőségei – II. rész

A mezőgazdasági controllinggal és költségszámvitellel foglalkozó szakkönyvek a mezőgazdasági tevékenység költség- és teljesítménymérési sajátosságait a költséghelyek és költségviselők kialakításán keresztül jelenítik meg. A szerző a tanulmánysorozat második részében a mezőgazdasági tevékenység költségviselőinek tagolásával és tartalmával … tovább »

A mezőgazdasági tevékenység költségeinek és teljesítményeinek mérése A költségviselők kalkulációs sémái – III. rész

A mezőgazdasági controllinggal és költségszámvitellel foglalkozó szakkönyvek a mezőgazdasági tevékenység költség- és teljesítménymérési sajátosságait a költséghelyek és költségviselők kialakításán keresztül jelenítik meg. A szerző a tanulmánysorozat harmadik részében a növényi és állati termékek kalkulációs sémáinak … tovább »

A mezőgazdasági tevékenység költségeinek és teljesítményeinek mérése A költséghelyek kialakításának elvi ehetőségei – I. rész

A mezőgazdasági controllinggal és költségszámvitellel foglalkozó szakkönyvek a mezőgazdasági tevékenység költség- és teljesítménymérési sajátosságait a költséghelyek és költségviselők kialakításán keresztül jelenítik meg. A szerző a három részből álló tanulmánysorozatának a jelen cikkben szereplő első részében … tovább »